неділю, 11 червня 2023 р.

 Цифровізація України продовжується:
бібліотеки – Хаби цифрової освіти в Дії

З 6 по 9 червня Хаб цифрової освіти Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика провів для учнівської молоді Лубенської громади огляд професій «Своє майбутнє ти обираєш сам» в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН та Міністерства цифрової трансформації України. 

     Метою заходу було допомогти випускникам обрати професію, яка не лише добре оплачується, але й приносить задоволення.  Кожен з майбутніх студентів зміг переглянути серіал, що стосується їхньої майбутньої професії, а для учнів, які ще не визначилися – це був чудовий шанс надолужити це. 

     Найбільшою популярністю користувалися серіали таких професій: «Графічний дизайнер», «Режисер монтажу», «Візажист», «Дизайнер інтер’єру», «Мобільний фотограф».

    До мережі цифрових хабів Лубенської громади, де можна безкоштовно отримати доступ до сайту та пройти навчання з цифрової грамотності входять 11 бібліотек. Бібліотекарі пройшли онлайн-тренінг «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», отримали електронні сертифікати, надають консультації та проводять різноманітні заходи для користувачів бібліотеки щодо надання цифрових послуг.

   Бібліотека-Хаб цифрової освіти прагне, щоб кожен користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрової грамотності та безкоштовний доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта», а також консультаційну допомогу від фахівців Хабу.

    Заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголошує, що бібліотеки є ключовими партнерами проєкту «Дія. Цифрова освіта» у роботі з підвищення цифрової грамотності українців. Керівник «Проєкту підтримки Дія» Володимир Брусіловський підкреслює, що цифрова грамотність є однією з головних передумов, аби люди могли користуватися цифровими послугами, тому ПРООН у стратегічному партнерстві зі Швецією продовжить підтримувати розвиток цієї сфери. Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй акцентує важливість використання потенціалу бібліотек як соціальних інституцій, зокрема щодо розвитку цифрових компетентностей населення України.

     «Проєкт підтримки Дія» розпочав роботу в 2021 р. і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою. Більше про проєкт читайте тут: https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project

    Запрошуємо всіх бажаючих до Хабу цифрової освіти Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика, що знаходиться за адресою:

    м. Лубни проспект Володимирський,43.

    Також, для уточнення інформації, ви можете написати нам на e-mail – Lubny_malyk@ukr.net, або зателефонувати: 099 74 199 74 


Немає коментарів:

Дописати коментар